9.11.2017

Lue, miten Toni innostui ideastaniTapasin opiskelukaverini Toni Hämäläisen ja keskustelimme lasten ja nuorten liikunnan edistämisestä. Lue alta miten hän innostui ideastani!

Kerro hieman alkuun kuka olet ja mitä teet?

- Olen Toni Hämäläinen, 35v myyntipäällikkö Helsingistä. Harrastan itsepuolustusta ja kaikki liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvä on myös lähellä sydäntäni.

- Päivätyöni on toisinaan aika epäsäännöllistä ja matkapäiviä tulee paljon. Yritän kuitenkin järjestää työni mahdollisuuksien mukaan niin, että pääsen osallistumaan treeneihin. Liikunta monessa muodossaan on ollut mielestäni aina kivaa ja edelleenkin huomaan meneväni treeneihin nauttimaan liikunnan tuomasta ilosta ja pitämään hauskaa yhdessä kavereiden kanssa. Lapsuuden kokemuksilla ja liikunnasta saadulla hyvällä ololla on pitkälle kantava vaikutus.

Mikä sai sinut innostumaan ideastani?

- Minusta oli hieno ajatus, että voisimme saada lapset ja nuoret liikkumaan enemmän. Kun muistelen lapsuuttani, mieleen tulee ensimmäisenä ne hetket, kun intoa täynnä pelasimme erilaisia pallopelejä ja leikimme erilaisia leikkejä. Olimme hyvin onnekkaita, kun kaverini isä piti meille säännöllisesti liikuntatuokioita. Kokoonnuimme pelaamaan erilaisia pelejä, usein jalkapalloa, koripalloa tai pesäpalloa, ja hän toimi tuomarina ja organisoi tapahtuman. Kaverini isä teki kaiken vapaaehtoisesti ja sai mukaan sellaisiakin lapsia, jotka eivät muuten ehkä olisivat lähteneet pelaamaan tai eivät olisi uskaltaneet tulla mukaan. Lapsilla ja nuorilla on edelleen tänä päivänäkin tuo sama into pelata ja leikkiä, kuin mikä meillä oli, nykyään vain valitettavan usein voiton liikunnasta vie tietokoneet, konsolipelit ja kännykät. Haluan omalla panoksellani edistää lasten ja nuorten liikkumista ja hyvinvointia ja tuoda heille sitä samaa iloa, mitä itse sain nuoruudessani kokea.

Kiinnostaisiko sinua pitää liikuntatuokioita vapaaehtoisena?

- Tykkään itse treeneissä opettaa muita ja pitää kuntotreenejä. Minua kiinnostaa kovasti, että saisimme lapset ja nuoret innostumaan enemmän liikunnasta eli kyllä, haluan olla vapaaehtoisena mukana.

 - Meitä innokkaita vapaaehtoisia aikuisia olisi varmasti muitakin, meillä vain ei ole verkostoa ja välinettä, millä yhdistää aikuisten halu aktivoida lapsia ja nuoria liikkumaan yhdessä. Kiire, epäsäännöllisyys ja elämän hektisyys tuo aina omat haasteet, mutta uskon kaiken olevan ratkaistavissa yhteisvoimin ja nykyaikaisten välineiden avulla. Markon idea on aivan huikea, haastan samantien muutkin mukaan tähän!

Mitä ehdotat seuraavaksi toimenpiteeksi lasten ja nuorten aktivoimiseksi liikkumaan yhdessä?

- Kerätään me aikuiset vapaaehtoisten liikuntatuokioiden vetäjien verkosto edistämään lasten ja nuorten liikkumista ja hyvinvointia. Apuna voimme käyttää teknologiaa, joka mahdollistaa liikuntatuokioiden pitämisen silloin, kun se itselle sopii. Tätä ei tehdä pakosta eikä rahasta, vaan puhtaasti halusta. Kuvitelkaa hetkiä omasta nuoruudestanne ja pihapeleistä, eikö olisi mahtavaa, että tässä kaiken kiireen keskellä pysähtyisimme tekemään hyviä tekoja ja tuomaan samaa iloa muille kuin mitä itse olemme kokeneet. Mitä isompi verkosto meillä on, sen paremmat puitteet voimme tarjota.

- Katsokaapa vielä tämä: Ensin yksi aloittaa - ja kohta kaikki haluavat mukaan.


- Kuka haluaa tulla mukaan? Olen jo nostanut käteni, kuka on seuraava? :)

 ---
-Marko Suvila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti